Okul Logomuzun Anlamı

08.05.2020 613

Okulumuz ambleminin dış katmanında bulunan ay yıldız Türk Bayrağı'dır. Türk Bayrağı' ndaki hilal "İslamiyeti"; yıldız ise "Türklüğü" temsil eder. Kırmızı renk ise toprağa karışan "kan"ı temsil etmektedir. İç katmanda bulunan iki sütun minare görünümündedir ve arasında beş yıldız bulunur. Bu beş yıldız İslâm'ın beş temel üzerine bina kılındığını ifade eder. Bunlar : Allah'tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed'in Allah'ın Resulü olduğuna şahitlik etmek,namazı dosdoğru kılmak, zekâtı hakkıyla vermek, Allah'ın evi Kâbe'yi haccetmek ve Ramazan orucunu tutmak. Yıldızlara uzanan mavi ve pembe renkteki insan suretlerinin altında okulumuzun isminin baş harfleri yer alır ki bu da okulumuzdan gerek akademik gerek manevi anlamda parlayacak ve yıldızlara doğru yükselecek nesilleri anlatır. Ortada bulunan dünya figürü evrenselliği, çağın eğitim ve değer yargılarına uygunluğu temsil eder.

Adres:
Yeni Mahalle Hakkı Akyüz Caddesi No28/1 İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Binası Merkez/Siirt